HjemLav din egen OpenAI GPT Assistent

Lav din egen OpenAI GPT Assistent

OpenAI, der driver ChatGPT har åbnet muligheden for at ChatGPT-Plus brugere kan oprette AI Assistenter helt uden at kode, så du nemt kan lave din egent OpenAI GPT assistent.

AI Assistenter er en specialiseret udgave af ChatGPT, som du kan give særlige instrukser og udgive til GPT-Store. OpenAI har allerede lavet nogen som eksempelvis ‘The Negotiator’ der hjælper dig med at blive bedre til at forhandle, ‘Creative Writing Coach’ der giver dig feedback på din skrivestil, ‘Tech Support’ og mange andre.

Lav din egen OpenAI GPT Assistent
Klik på billedet og prøv selv! (kræver ChatGPT Plus abonnement)

GPT-assistenter kan bruges til hurtige prototyper

OpenAI har med GPT Assistenter givet os et værktøj der er lynhurtig til at udvikle prototyper på chat-assistenter og endda med mulighed for at tage dem i brug, i de situationer hvor vi kan leve med en løsning der ligger i skyen – apropos outsourcingbekendtgørelsen.

Eksempel – Outsourcing-assistenten

For at illustrere hvor nemt det er at komme i gang, har jeg bygget en Assistent, der ved alt om outsourcing-bekendtgørelsen for pengeinstitutter og forsikringsselskaber. Det er trods alt nemmere at stille en assistent spørgsmål, end at læse de mange hundrede siders lovgivning, bekendtgørelser og vejledninger.

Denne assistent tog det ca. to timer at etablere og udføre en overordnet test af.

Foranalysen

Der er forskel på lovgivningen alt efter om vi taler om pengeinstitutter og datacentraler eller det handler om forsikringsselskaber. Jeg har derfor lavet to assistenter:

GPT assistent til forsikring
GPT assistent til finans

Har du selv et ChatGPT-Plus abonnement, kan du afprøve dem ved at klikke på billedet. De linker til den respektive udgave af assistenten i ChatGPT Plus. Det kræver du logger på med din ChatGPT bruger.

Bemærk at assistenten kun har adgang til lovtekst, bekendtgørelser og guidelines fra EU. Assistenten kunne man udvide med en FAQ på de mest stillede spørgsmål og svar fra eksperter i outsourcing for at gøre assistenten endnu bedre.

Herunder gennemgår jeg hvordan jeg oprettede outsourcing-assistenten på 2 timers arbejde. Så har du ikke ChatGPT Plus kan du kigge med her, eller springe til slutningen for at se assistenten ‘in action’.

Oprettelse helt uden at kode

Forberedelse

Download direktiv 2009/138/EF og Forordning 2015/35 fra EU.
Download EIOPA Guidelines on Outsourcing fra EU.

Disse skal uploades til assistenten som dens vidensbase for de spørgsmål brugerne kommer med.

Opret GPT assistenten

Log på ChatGPT og klik på “Explore GPTs” øverst til venstre lige under der, hvor du starter en ny chat:

Opret GPT asstent

Som Plus-bruger ser du nu en oversigt over de Assistenter OpenAI har lavet, samt muligheden for at oprette din egen:

Opret GPT assistent 2

Her klikker jeg på Create. Herefter åbnes GPT Builder, hvor GPT Builder assistenten er parat til at hjælpe os i gang.

GPT Builder parat

Byg sammen med GPT Builder

Så er det ellers bare at uploade vores dokumenter og skrive en forklaring til GPT om, hvad det er applikationen skal kunne, så den kan foreslå en opsætning til os.

GPT builder med dokumenter og prompt

Så snart vi klikker på PIL-OP knappen, begynder Builder at lave vores assistent.

GPT Builder opdaterer

Den foreslår herefter et profilbillede, navn og tekst, som vi via chat kan opdatere. Resultatet ser således ud:

Navngivning af assistent

Så bliver vi bedt om at specificere hvilke opgaver assistenten skal fokusere på. Her beder jeg den fokusere på outsourcing, da der også står meget andet i direktivet og forordningen, samt beder den fokusere på EIOPA guidelines. Bemærk at vi sagtens kan instruere den på dansk.

GPT Assistent tilrettelser med prompt

Da den blev instrueret i at kunne lave en rapport, vil den gerne vide, hvordan rapporten skal se ud. Her bad jeg den om selv at komme med et forslag.

Chat med GPT Builder

Nu er vi stort set klar til at teste.

Finpudsning

Inden vi tester, kan vi lige gå opsætningen igennem. Der er en fane der hedder ‘Configure’ hvor vi kan se hvordan GPT Builder har defineret assistenten.

Configure GPT

Her valgte jeg at tilrette navnet på agenten samt at lave en dansk beskrivelse.

Efterhånden som vi tester, er det også her vi manuelt kan tilføje yderligere instruktioner til agenten i ren tekstform. Helt uden at kode.

Anvendelse af service API

Vi har mulighed for at tilføje Actions, som henter data fra offentlig tilgængelige API’er. Skulle vi bruge det til at integrere med et andet system, skal vi have hjælp fra en udvikler, der har en beskrivelse af servicen og hvordan der logges på den. Det har vi dog ikke brug for her, så vi springer den over.

API

Databeskyttelse

I stedet fjerner vi fluebenet i ‘Use conversation data … to improve our models’, så fortrolige aftaler og tekster der måtte blive givet til assistenten af en bruger, ikke bliver en del af OpenAIs træningsplan for kunstig intelligens.

Settings

Læs mere om sikkerhed her

Chatbots og dine data

Afprøvning af assistenten

Nu kan vi afprøve vores assistent.

Afprøvning af assistent

Den har nogle forslag til hvad vi kan starte med at spørge om. Det er også noget vi kan tilpasse i assistentens opsætning, så det passer bedre til det formål assistenten har.

Her prøver jeg det sidste forslag, og hører hvad den har at fortælle om EIOPAs retningslinjer.

Første test

Som det ses præsenterer den en nogenlunde læsevenlig udgave af de relevante informationer fra EIOPAs guidelines. Endda på dansk selvom jeg kom til at uploade den på engelsk!

Jeg er interesseret i cloud services, og hvad der skal dokumenteres, så ud fra svaret, stiller jeg et uddybende spørgsmål, og får et svar der er til at forstå:

Anden test

Når assistenten bruger GPT-4 sprogmodellen til at formulere svaret, kan der være info den udelader i svaret, ligesom der vil være omformuleringer som kan betyde at noget af meningen fra lovteksterne forvanskes.

Derfor kan det være en god idé at tilføje til assistenten, at når altid bør afslutte med at konkrete spørgsmål altid bør vurderes af en ekspert i outsourcing.

Udgivelse

Så mangler vi bare at gemme og udgive assistenten. Her vælger jeg at udgive den til alle som har linket (og et Plus abonnement).

Udgivelse af GPT

Konklusion

Med GPT Builder og ChatGPT Plus kan vi hurtigt bygge AI Assistenter der håndterer en specifik opgave. Vi kan endda understøtte den med dokumentation og/eller integrationer vil vores systemer.

Vi kan bygge dem helt uden at kode, og lave ret avancerede systemer uden at vi skal forholde os til teknik så som hvordan store dokumenter opdeles i relevante afsnit og fremsøges. Det klarer den selv.

I en reguleret sektor, kan GPT Builder bruges til at lave hurtige prototyper til at afdække om et forretningsbehov kan indfris med GPT chatmodeller. Har vi opfylde behovet og levere en acceptabel business case, kan vi herfra overveje om vi skal etablere et AI/LLM projekt selv, eller om vi til den konkrete opgave kan leve med cloud løsningen.

Og nu har vi så også en assistent der kan hjælpe os med at afdække hvad der skal til for at klargøre en ny cloud-service til brug i finansiel virksomhed!

Vil du vide mere?

Tag gerne fat i mig

Gå til kontakt